Kompany keert nog eens terug naar 'zijn' doelpunt tegen Brazilië: "Ik had me overslapen, zonder 'meeting' met Henry kwam die goal er nooit"

28 december 2018 09:51

Dankzij de hulp van Fernandinho, zijn ploegmaat bij City, kon Kompany tegen Brazilië België op voorsprong brengen. Maar het had niet veel gescheeld of dat doelpunt kwam er nooit.

"Wanneer ik de bal raakte, wist ik niet dat Fernandinho hem nog in eigen doel gedevieerd had. Ik dacht dus dat ik echt gescoord had tegen Brazilië op het WK", lachte Vincent Kompany in een interview bij RTBF. "Maar het doelpunt heeft nog een interessante geschiedenis om een andere reden."

"Er was wat kabaal in het hotel de dag voor de match. Ik kon niet slapen en nam dus een slaappil, maar ik vergat mijn wekker te zetten. Daardoor heb ik me overslapen en miste ik de eerste meeting van de dag van de match." Daar worden alle stilstaande fases besproken. "Ik heb meteen mijn excuses aangeboden aan de coach en de groep.

Ik kende het zwakke punt van het systeem, Henry en ik hebben de plannen helemaal veranderd -Vincent Kompany

Kompany zocht daarna Thierry Henry op. "Hij deed de offensieve stilstaande fases. Met z'n tweeën hebben we de plannen helemaal veranderd. De Braziliaanse bondscoach was al op bezoek bij Pep Guardiola op ons trainingscentrum. Hij heeft daar de verdediging op stilstaande fases van Man City overgenomen."

"Ik kende die uiteraard door en door en kende ook het zwakke punt van het systeem. Daardoor kon ik tussen de twee lijnen inlopen. Had ik die pil niet genomen en niet samengezeten met Henry, was dat doelpunt er nooit gekomen."

België
 
 
 
Reacties.