Zulte Waregem heeft verlanglijstje klaar: naast Hairemans wil het ook gaan shoppen bij competitieleider KRC Genk

28 december 2018 12:35

Zulte Waregem wil zich maar wat graag versterken in de wintermercato, om zo snel mogelijk uit het troebele vaarwater te raken. Daarbij komen ze ook uit bij de competitieleider.

Het doel van Zulte Waregem is kristalhelder: zo snel mogelijk wegraken van de laatste plaatsen in het klassement. Met nog negen speeldagen te gaan willen ze daarvoor - liefst nog voor het vertrek op winterstage - enkele versterkingen aantrekken.

Dat moeten liefst spelers zijn die meteen inzetbaar zijn en als het even kan ook de competitie kennen. En dus speuren CEO Eddy Cordier, coach Francky Dury en de rest van de staf naar spelers die overbodig zijn bij hun (top)club in de JPL.

769 speelminuten

Ibrahima Seck is zo'n naam die dan volgens Het Nieuwsblad naar voren komt. Hij is overbodig bij KRC Genk en mag er vertrekken, ook al ligt hij er nog tot 2021 onder contract. Eerder werd ook al gedacht aan Hairemans van Antwerp, maar die deal ligt vermoedelijk moeilijker.

De verdedigende middenvelder was vorig seizoen nog een onmisbare pion van Clement, maar is dit seizoen steeds meer op het achterplan verzeild geraakt. Hij sprokkelde - vooral in de Beker van België - in totaal 7 basisplaatsen en 769 speelminuten bij elkaar, maar is vooral bankzitter.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Antwerp \\ KRC Genk \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.