Fairplay: slechts vier ploegen over heel Europa pakten geen rood in 2018

30 december 2018 21:36

Slechts vier Europese ploegen zijn er in geslaagd om geen enkele rode kaart te pakken in 2018. Het gaat om drie ploegen uit de Primera División en eentje uit de Bundesliga

Het is wel opvallend dat er drie ploegen uit de Spaanse competitie in dit lijstje voorkomen. Slechts één andere ploeg, over heel Europa, doet hen dat na. Het Spaanse dagblad Marca berekende deze statistiek en zag drie ‘winnaars’ uit eigen land: Real Madrid, Real Betis en Espanyol.

Het vierde ‘faire’ team in dit lijstje is Borussia Mönchengladbach. Thorgan Hazard speelt dus zeker niet bij een gemene ploeg.

De prestatie van Real Madrid is zeker opmerkelijk te noemen. De Madrilenen speelden veel wedstrijden in 2018. Ze wonnen de Champions Leaegue en ze stonden op het WK voor clubteams. Of ze terecht in het lijstje staan is natuurlijk weer een andere zaak. Want wie terugdenkt aan de finale van de Champions League denkt zeker aan de flaters van Karius (hersenschudding door Ramos?) en de blessure van Salah (door een worstelbeweging van Ramos).

Bundesliga \\ Primera Division \\ Bor. Mönchengladbach \\ Real Betis \\ Real Madrid \\ Espanyol Barcelona
 
 
 
Reacties.