KV Mechelen blijft ondanks alles verbazen: "30.000 propere handen en sindsdien zijn de supportersaantallen alleen gestegen"

30 december 2018 12:43

Het jaar 2018 zal een gitzwarte bladzijde worden in de rijke geschiedenis van KV Mechelen. Dat heeft vanzelfsprekend alles te maken met de operatie 'Propere Handen' en in zijn jaaroverzicht blikt sterke man Dieter Penninckx terug op het moment dat alles openbrak.

"Na de 6 op 18 leek de 2-0-zege tegen Westerlo ons kantelpunt. Maar toen barstte die rechtszaak los", blikt Dieter Penninckx terug met Gazet van Antwerpen. "Door de aanpak van het gerecht kregen we een fameuze klap. Een beetje uit noodzaak trad ik toen op de voorgrond."

Rol van de supporters

"Op de dag dat we normaal tegen Tubeke moesten aantreden, hebben we onze fans Achter de Kazerne bijeengeroepen. Veel supporters en ook spelers dachten toen: gaan we ooit nog voetballen?", gaat hij verder. "Op dat moment was het belangrijk om een crisisteam te installeren en een juist perspectief te schetsen. Ons doel, de promotie, was immers niet veranderd."

De samenhorigheid bleek enorm krachtig. "Tot mijn verbazing heeft iedereen toen beter gereageerd dan ik had verwacht. Zowel de spelers als de supporters. De thuismatch tegen Beerschot Wilrijk (3-0, red.) was een geweldig moment van samenhorigheid. Meer dan 15.000 fans zaten in het stadion, 30.000 propere handen. Sindsdien zijn de supportersaantallen alleen gestegen", aldus Dieter Penninckx.

Lees hier ook een update over het verdere verloop van operatie 'Propere Handen'

Yannick Lambrecht

2e klasse \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.