Trainer van het Jaar Roberto Martinez: "Voor het WK was het rustig, nu wordt ik overal aangeklampt"

30 december 2018 21:16

2018 was hét jaar van Roberto Martinez. Alle twijfelaars moesten hun mening over de bondscoach bijstellen, hij loodste de Rode Duivels immers naar WK-glorie en werd zo verkozen tot Trainer van het Jaar. "Maar weet je wat me het meest pleziert?"

"Als ik rondreis, voel ik de impact die de Rode Duivels hadden op de neutrale voetbalfan", glundert bondscoach Roberto Martinez in gesprek met Het Nieuwsblad. 

"Bij onze terugkeer in België was het al fantastisch om de appreciatie van de Belgische fans te voelen. Maar we hebben ook het hart van de neutrale fan overal ter wereld gestolen, met aanvallend voetbal en de meeste goals. De meeste winstwedstrijden, dat spreekt echt wel aan."

Het contrast tussen de perceptie nu en de tijd dat Nainggolan naast de selectie viel kan bijna niet groter zijn. (lees hier ook zijn verrassende terugblik op die controversiële beslissing)

"Nu is het wel even anders om in België rond te wandelen dan voor het WK, dat is zeker. Voor het WK was het, laten we zeggen, rustig. (glimlacht) Nu word ik overal aan­geklampt", aldus Roberto Martinez.

België
 
 
 
Reacties.