Edmilson ging zich begraven in Qatar, bondscoach Martinez begrijpt die keuze en dat niet alleen: "We blijven Junior volgen"


Foto: © photonews 31 december 2018 13:51

Wie mist nog de flitsende acties en heerlijke doelpunten van Edmilson Junior? Na een fantastische play-offcampagne met Standard koos de aanvaller voor het Qatarese Al-Duhail SC. Zijn carrière gaan begraven voor geld, klonk het, maar hoe denkt bondscoach Roberto Martinez erover?

"Eerlijk, ik heb nooit getwijfeld aan zijn kwaliteiten", steekt Martinez van wal bij Het Laatste Nieuws. "Junior maakte deel uit van mijn voorselectie voor het WK. In de play-offs stond hij er, hij was beslissend. We volgden hem van nabij, ook al was de concurrentie enorm."

Uiteindelijk werd hij niet geselecteerd voor de Rode Duivels en bovendien legde hij topaanbiedingen uit Europa naast zich neer voor Qatar. Een keuze die Martinez ondanks de kritiek wel kan begrijpen.

Zich begraven in Qatar? Hij is ­tenminste eerlijk - Martinez

"Op die leeftijd is het interessant om élke voetballer te vragen waarom hij ‘het’ doet... Wel, als het ­antwoord dan luidt: ‘In één jaar kan ik verdienen wat ik normaal in vijf jaar verdien’, kan ik begrijpen dat een voetballer naar Qatar gaat. Je kunt akkoord gaan of niet met die levensvisie, maar Junior is wél ­eerlijk."

Of hij nu nog steeds in aanmerking komt voor een nationale selectie? "We zijn een klein land, we sluiten geen enkel talent uit. We volgen Junior nog steeds, ja", bekent Martinez. "Maar hij is weer wisselvalliger geworden... Het voetbal in Qatar zit echt in een experimentele fase. De competitie in China is beter."

Jupiler Pro League \\ Standard \\ België
 
 
 
Reacties.