Martinez verrast: "In de toekomst zou ik twee keer nadenken bij een bod uit China"

31 december 2018 10:03

Roberto Martinez moet ongetwijfeld veel aandacht hebben voor de verhalen die Witsel en Carrasco vertellen in de kleedkamer van de Rode Duivels. De bondscoach heeft immers al de kans gekregen om zelf in China te gaan coachen en ziet dat zelfs zitten.

In een eindejaarsgesprek met Het Laatste Nieuws legt Martinez uit waarom. "Ik vind het belangrijk dat ik kan werken voor een eigenaar of een voorzitter die gelooft in mij, en die mij kansen geeft. Dat kan overal zijn – geografie sluit voor mij geen ­deuren."

"De Chinese competitie trekt mij aan... ­Mensen hebben een verkeerd beeld. Ze denken dat de buitenlanders het verschil maken, maar dat zijn er per regel maar drie per club", spreekt Martinez.

Of hij al een concrete aanbieding heeft gekregen uit het Verre Oosten? "Ja... Naast de optie om bondscoach van België te worden, kon ik ook naar een Chinese club...", geeft hij toe. "Ik heb dat toen meteen van tafel geveegd omdat ik in de waan verkeerde dat China gewoon iets was van ­grote namen aantrekken met veel geld. Mis, dus. In de toekomst zou ik twee keer nadenken bij een bod. Als het project mij aanspreekt, natuurlijk."

Carrasco

De ene speler onder zijn hoede die nog in China actie is, is Yannick Carrasco. "Hij is nog even betrokken als voor zijn transfer", knikt Martinez. "Ja, hij speelt misschien voor het geld, maar dat geldt voor véél voetballers. Ik onthoud dat Yannick sinds zijn overstap naar China op geen enkel moment minder betrokkenheid toonde bij de nationale ploeg."

België
 
 
 
Reacties.