Vijf eindejaarsvragen aan Hendrik Van Crombrugge (Eupen): "Mijn wens voor 2019? Minder tragedies in Jemen, voor mezelf een zomertransfer"

31 december 2018 12:05

De winterstop is aangebroken, een ideaal moment om een blik te werpen op 2018 én 2019. Naar goede gewoonte stelt de redactie van Voetbalkrant vijf eindejaarsvragen aan enkele prominente spelers uit onze hoogste klasse. Vandaag: Hendrik Van Crombrugge, doelman van Eupen.

Wat was jouw mooiste moment in 2018?

“Het behoud in in de hoogste klasse. Niet alleen sportief maar ook persoonlijk was het een heel zwaar jaar en op die laatste speeldag ons nog kunnen redden, dat was een enorme opluchting.”

“Nu Nieuwjaar vieren zonder die degradatiezorgen doet natuurlijk ook wel eens deugd. We kunnen de vakantie ingaan met een topgevoel en niet die negatieve stress van de voorbije jaren. Dat geeft ons de kans om net iets meer te genieten van de feestdagen.”

Wie is je favoriet voor de Gouden Schoen?

“Hier in Brugge (het interview was afgenomen na Cercle Brugge-Eupen, red.) lopen wel meerdere kandidaten rond, Vanaken is sowieso een favoriet. Maar ook Trossard zal zeker veel punten halen. Maar ik ben er nu ook niet zo mee bezig om één echte favoriet te kunnen aanduiden.”

Harbaoui is echt een ambetanterik om tegen te spelen

“De lastigste tegenstander van het seizoen? Trossard is er zo eentje en zeker Malinovskyi met zijn gevaarlijke zwabberballen. Ook Harbaoui is echt een ambetanterik om tegen te spelen, die kan altijd gevaarlijk zijn in de box.”

Wie is je favoriet voor de titel?

“Genk. Wat zij dit seizoen al getoond hebben, is eigenlijk zelfs te gek voor woorden. Het is op zich waanzin dat ze zo’n kern in de zomer konden samenhouden en dan is het ook niet echt een hele verrassing dat ze het nu zo goed doen op verschillende fronten. Philippe Clement heeft daar intussen ook duidelijk zijn stempel gedrukt, veel verdienste gaat volgens mij naar hem, en daardoor denk ik nu echt wel dat zij favoriet zijn.”

Wat wens je voor 2019?

"Het is misschien een beetje cliché, maar ik hoop vooral op minder tragedies in de wereld. Syrië en Jemen, bijvoorbeeld, dat toch wel onderbelicht blijft. De problemen volledig oplossen is misschien te positief, maar ik hoop alleszins dat het leed voor die mensen op z’n minst wat kan verminderen. Hier wens ik iedereen een goede gezondheid en in het algemeen een goed bestaan.”

“Op voetbalgebied? Een transfer in de zomer, zeker en vast (lees hier meer). Maar tegelijkertijd wil ik op voetbalvlak niet te veel wensen doen, net omdat er in het voetbal zo weinig zekerheden zijn. Dan breng ik liever een wens uit voor een meer persoonlijke kwestie of voor de gezondheid van mijn familie.”

Ik krijg heel snel gaten in mijn sokken en ben zelf te lui om er te gaan kopen

Heb je gekregen wat je wou onder de kerstboom?

“We hebben een groot gezin - we zijn met zeven - dus elk jaar maken we verlanglijstjes en ik heb toch wel gekregen wat ik gevraagd had. Dat was een armbandje dat ik heel graag wou, een gezelschapsspel voor mijn zoontje en sokken. (lacht) Ja, ik krijg heel snel gaten in mijn sokken en ben zelf te lui om er te gaan kopen, dus ik was heel blij met die zes paar sokken.”

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Eupen
 
 
Reacties.