Duitse nummer één openhartig: "Bij een nieuwe terugval had mijn carrière er mogelijk op gezeten"

01 januari 2019 14:14

Manuel Neuer is opnieuw helemaal fit na een moeilijke periode met blessureleed. De doelman van Bayern München werd na een lange revalidatie nipt fit bevonden om mee te gaan naar het WK in Rusland.

Neuer kreeg vorig seizoen met een derde voetbreuk op korte tijd te maken. Hij kon uiteindelijk toch mee naar Rusland, waar de Duitsers al snel sneuvelden. Toch vreesde hij even voor het einde van zijn carrière. "Bij een nieuwe terugval had mijn carrière er mogelijk al op gezeten", bekende Neuer in Süddeutsche Zeitung. "Ik ben tot het uiterste gegaan om opnieuw fit te zijn."

De laatste maanden gaat het goed met Neuer, die met Bayern München wel een moeilijk seizoen doormaakt. "Ik heb nergens pijn meer en kan alle bewegingen aan", aldus de 32-jarige doelman. 

Aan een afscheid van de Mannschaft heeft Neuer - ondanks het debacle op het WK - nooit gedacht. "Ik ben nog niet klaar met de nationale ploeg. Ik ben nog zeer hongerig en wil nog veel titels winnen. Nu wordt het zaak om ons als groepswinnaar voor het EK te plaatsen."

Bundesliga \\ Bayern München
 
 
 
Reacties.