De VAR haalt slaagpercentage van 74 procent, Scheidsrechtersbaas Verbist: "Je kan toch moeilijk stellen dat de VAR geen goed werk heeft geleverd?"

02 januari 2019 16:11

Het allereerste seizoen met een VAR in alle wedstrijden van de Jupiler Pro League is halverwege. Is het nu een succes of toch niet echt? Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft zijn mening aan de hand van de harde cijfers.

Het nieuwjaarsrapport van de VAR: op een totaal van 70 bepalende fases greep de videoref 52 keer juist in. Dat is gelijk aan een slaagpercentage van 74 procent (lees hier meer). Een cijfer waar scheidsrechtersbaas Johan Verbist zich in kan vinden, al kan het altijd nog beter.

"74 procent van de cruciale foute beslissingen van de scheidsrechters worden rechtgezet. Dan kan je toch moeilijk stellen dat de VAR geen goed werk heeft geleverd", meent Verbist in Het Laatste Nieuws.

De kaap van 100 procent correcte ingrepen zullen we helaas nooit bereiken - Johan Verbist

En wat dan met die 26 procent aan verkeerde beslissingen? "Je moet er rekening mee houden dat je met mensen werkt. En mensen maken fouten", zegt Verbist. "De kaap van 100 procent correcte ingrepen zullen we helaas nooit bereiken."

Het ideale getal zal ergens tussenin liggen. "We hebben nog groeimarge. Ik wil me niet vastpinnen op een percentage, maar ik zou toch graag boven de grens van 75 procent correcte beslissingen komen."

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ KAA Gent \\ Sporting Lokeren \\ Standard \\ STVV \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Oostende \\ KV Kortrijk \\ Moeskroen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.