? De Bruyne twijfelachtig voor Man City-Liverpool, Klopp wel vol lof: "Als je van voetbal houdt, hou je ook van Kevin De Bruyne"

02 januari 2019 19:28

Dé hamvraag heeft op iets meer dan 24 uur van de aftrap nog altijd geen antwoord gekregen: gaat Kevin De Bruyne spelen in de topper Manchester City-Liverpool? Beide coach, zowel Pep Guardiola als Jürgen Klopp, brachten de cruciale Belg ter sprake op hun persconferentie.

City-coach Guardiola kon nog niet met zekerheid zeggen of hij De Bruyne zou opstellen. "Hij is al een stuk fitter en trainde vandaag, maar morgen heeft hij een nieuwe check-up nodig", verklaarde hij.

Met of zonder zo'n gevaarte als KDB, dat kan een enorm verschil betekenen. Ook Liverpool-coach Klopp is daar goed van op de hoogte.

"Hij is natuurlijk een fenomenale speler, dus hem moeten missen is een ferme klap. Als je van voetbal houdt, hou je ook van Kevin De Bruyne", verklaarde de Duitser. "Het zou City zeker nog een grote boost geven als hij kan spelen, maar anderzijds hebben ze nog andere opties op hun sterke middenveld."

Bekijk hier de volledige uitleg van Guardiola en Klopp:

Premier League \\ Liverpool FC \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.