Kompany en Manchester City smeren Liverpool een eerste nederlaag aan en gooien de titelstrijd helemaal open

03 januari 2019 22:54

De titelstrijd ligt weer helemaal open in Engeland. Manchester City deed wat het moest doen in de bewogen topper tegen Liverpool. Voor Jürgen Klopp en co is het de eerste nederlaag van het seizoen in de Premier League.

De eerste grote kans was voor de bezoekers. Salah stuurde Mané het straatje in, maar die trapte op de paal. Na een misverstand tussen Stones en Ederson ging de bal er bijna nog knulig in, maar City ontsnapte.

Het was de ploeg van Guardiola die met een voorsprong de rust inging. Het voorbereidende werk kwam van Bernardo Silva en Aguëro knalde vanuit een scherpe hoek met links in doel. Ondertussen was Vincent Kompany al aan rood ontsnapt na een zware tackle. Donkergeel, de City-aanvoerder mocht van geluk spreken.

Toch Firmino

Even voorbij het uur kwam Liverpool dan toch op gelijke hoogte. Na een mooie aanval kon Firmino eenvoudig de 1-1 scoren. 20 minuten voor tijd was het echter de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam. Sterling zag links de vrijstaande Sané en die trapte zijn ploeg via de paal op voorsprong.

Liverpool probeerde nog in het slot, maar een heus slotoffensief leverde niets meer op. Aguëro kreeg nog de beste kans om de score uit te diepen, maar het bleef 2-1. Dankzij de zege nadert City tot op 4 punten van Liverpool, dat na 21 matchen niet meer ongeslagen is.