UPDATE: Basispion van Beerschot Wilrijk vertrekt deze zomer gratis naar de Ghelamco Arena: "Gent had er een serieuze transfersom voor over"


Foto: © photonews 03 januari 2019 16:38

Beerschot Wilrijk ziet het contract van verdediger Jan Van den Bergh deze zomer aflopen en er is weinig dat een transfer nog kan tegenhouden. Nu nog een kleine som vangen lijkt de enige uitweg voor de club, maar ook die kans lijkt klein.

Bij Beerschot Wilrijk wisten ze al langer dat linksvoetige verdediger Jan Van den Bergh bijzonder moeilijk te houden was op het Kiel. Zijn contract loopt deze zomer af en met STVV en AA Gent zijn er minstens twee clubs uit 1A geïnteresseerd. Vooral de interesse van die laatste club is erg concreet weet HLN.

Hij zou voor drie jaar tekenen in Gent, maar er zijn twee opties. Enerzijds kan hij nu al naar Gent, maar dan moeten de Oost-Vlamingen een transfersom betalen. Anderzijds kan hij pas naar Gent gaan als zijn contract effectief is afgelopen, en dat is de meest logische optie.

Ten eerste omdat de overgang dan gratis zou zijn en ten tweede omdat Beerschot Wilrijk de speler nog goed kan gebruiken in de strijd om promotie naar 1A. Zo zou hij de club onrechtstreeks toch nog geld kunnen opleveren.

UPDATE:

Beerschot Wilrijk heeft intussen op de clubwebsite laten weten dat de transfer is afgerond. De club wenst de speler niet in januari te laten gaan, dus mag hij aan het einde van het seizoen transfervrij naar AA Gent. Gent had zich graag nu al versterkt met de 24-jarige verdediger, maar dat was uit den boze voor Beerschot Wilrijk.

“Gent heeft er een serieuze transfersom voor over maar de investeerders van KFCO Beerschot Wilrijk staan niet open voor die piste. DCA en prins Abdullah wensen nu stabiliteit en een financiele injectie is ondergeschikt aan de sportieve ambitie. KFCO Beerschot Wilrijk twijfelt er niet aan dat Jan Van den Bergh nog enkele maanden alles zal geven in de strijd voor promotie in 1B”, staat er te lezen op de webstek van de club uit 1B.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ KAA Gent \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.