Waasland-Beveren komt met ferm statement na geruchten over stamnummer: "Kan geen sprake van zijn"

03 januari 2019 17:39

Waasland-Beveren heeft in een statement gereageerd op de uitlatingen van YB SK Beveren in verband met het stamnummer 2300.

TV Oost maakte enkele dagen geleden bekend dat Yellow Blue SK Beveren uit derde provinciale het stamnummer 2300 zo goed als binnen zou hebben.

Dat kan verstrekkende gevolgen hebben. Waasland-Beveren heeft inmiddels via een officieel statement gereageerd op de zaak.

Dat bericht kan u hieronder nalezen. Er wordt ook duidelijk gemaakt dat de vrouwenploeg al sinds 2010 onder het stamnummer 2300 speelt en dat de zaak zal worden opgevolgd de komende dagen en weken: 

"Dit item kreeg in de voorbije dagen (on)verwacht heel wat aandacht in de media. Jozef Van Remoortel (voorzitter a.i. van Waasland-Beveren), Dirk Verelst (voorzitter KSK Beveren) en André Bolsens (voorzitter Yellow Blue) zaten in de voorbije maanden meerdere keren samen rond de tafel om deze heikele aangelegenheid te bespreken."

"Bij de start van fusieclub KV Red Star Waasland-Sportkring Beveren in 2010 werden daarover al strikte afspraken gemaakt : de damesploeg van KSK Beveren kon met het betwiste stamnummer 2300 spelen, maar van een herenploeg in het provinciaal voetbal kan geen sprake zijn."

"Want als het waar is wat in de media te lezen staat, zou Yellow Blue straks willen fusioneren met KSK Beveren waardoor de derde provincialer hoopt dat het stamnummer 2300 kan opgeëist worden. Vooraleer de Koninklijke Belgische Voetbalbond met voornoemde aanvraag akkoord kan gaan, wordt de aanvraag wel eerst juridisch tegen het licht gehouden."

"Het bestuur van Waasland-Beveren geeft prioritaire aandacht aan dit dossier en houdt u hiervan graag op de hoogte."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ SK Beveren
 
 
Reacties.