Ex-spits van Anderlecht maakt handig gebruik van vader-zoonrelatie bij Udinese en Watford, Kums en Agbo deden ooit hetzelfde

04 januari 2019 14:12

Stefano Okaka kan in de Premier League bij Watford niet op al te veel speelminuten rekenen, dus trekt hij zijn conclusies. Hij verlaat de Engelse club en trekt op uitleenbasis naar Udinese. Hij is niet de enige van de Engelse naar de Italiaanse club trekt en omgekeerd.

Udinese uit de Serie A en Watford uit de Premier League zijn sterk gerelateerd. Vader Giampoaolo Pozzo is de eigenaar van de Italiaanse club, zoonlief Gino bezit de Engelse. Dat de clubs geregeld zaakjes doen onder elkaar is geen geheim. Meestal gaat het dan ook om uitleenbeurten, zoals nu het geval is bij Stefano Okaka.

De Italiaanse spits die in het seizoen 2015-16 in het Astridpark speelde, kwam niet veel meer aan de bak bij Watford. Volgens SkySports vertrekt hij dan ook op uitleenbeurt naar Udinese waar hij op meer speelminuten rekent.

In de zomer van 2016 maakte Sven Kums dezelfde beweging. Hij verliet Gent voor Watford om de volgende dag uitgeleend te worden aan de Italiaanse zusterclub. Hetzelfde geldt voor Standard-speler Uche Agbo, alleen was het bij hem nog ingewikkelder.

Udinese was zijn eerste Europese club, maar hij werd meteen uitgeleend aan Granada, een andere club in de portefeuille van de Pozzo’s. Hij speelde nooit een minuut voor Udinese en in 2016 stapte hij gratis over naar Watford. De Engelse club leende hem opnieuw een seizoen uit en in 2017 verliet hij de Pozzo’s om bij Standard te tekenen.

Serie A \\ Udinese \\ Watford
 
 
 
Reacties.