"Als het waar is wat ze over Manchester City schrijven...": hoofd Financial Fair Play Yves Leterme vreest de zwaarste straf


Foto: © photonews 04 januari 2019 15:36

Manchester City heeft misleidende informatie aan UEFA doorgegeven over sponsorinkomen en komt daardoor misschien in heel vieze papieren. De UEFA bevestigt dat City kan uitgeschakeld worden uit de Champions League.

De regels om een licentie voor Europese competities zoals de Champions League te krijgen luiden dat de clubs hun financiële zaken zo gedetailleerd mogelijk moeten aangeven bij UEFA. En dat is volgens het Duitse Der Spiegel niet het geval. Man City zou in 2015 67,5 miljoen pond hebben gekregen van sponsor Etihad, maar daarvan kwam er maar 8M rechtstreeks van de vliegmaatschappij en al de rest was afkomstig van Abu Dhabi United via eigenaar Sheikh Mansour.

En dat kan niet. “Als die informatie klopt, dan druist dit in tegen het waarheidsgetrouw aangeven van financiële zaken”, zegt Yves Leterme, hoofd Financial Fair Play (FFP) van UEFA, bij Sport en strategie magazine. “Als het waar is wat men over de club schrijft, dan is er misschien een groot probleem. Dit kan leiden tot de zwaarste straf: uitsluiting van de UEFA-competities.”

Premier League \\ Manchester City
 
 
 
Reacties.