Ex-voorzitter Johan Timmermans over opvolger bij KV Mechelen en verdere verloop van 'Propere Handen': "Over matchfixing weet ik niets"

05 januari 2019 23:18

Nadat de operatie 'Propere Handen' als een bliksemslag toesloeg in Mechelen, besloot voorzitter Johan Timmermans zelf om af te treden. Maanden later loopt het onderzoek nog en is er ook nog geen opvolger. Vanop de winterstage in Oliva geeft Timmermans een stand van zaken.

"Ik zou normaal gezien vrijdag zijn ondervraagd, maar omdat ik in Spanje zit, heb ik onderzoekscoördinator Ebe Verhaegen gevraagd om die ondervraging met een week uit te stellen", verklaart de voormalige voorzitter in Het Nieuwsblad.

Of die ondervraging iets zal opleveren? "Ik zal antwoorden op de vragen die ik voorgelegd krijg, maar over matchfixing weet ik niets. Daar ben ik zeer uitdrukkelijk en heel rechtlijnig in."

Nieuwe voorzitter

Timmermans blijft intussen wel betrokken bij KV Mechelen. Hij trekt zoals elke jaar nog mee naar Spanje, de spelers blijven hem aanspreken met 'voorzitter' en bovendien is er nog altijd geen vervanger.

"KV Mechelen werkt gelukkig ­onverpoosd verder. Er is dinsdag een raad van bestuur, maar blijkbaar zijn ze niet gehaast om een nieuwe voorzitter te kiezen. Over Piet den Boer is nog niet gesproken. Er is nu een directiecomité dat de beslissingen neemt en de lijnen uittekent. Dat loopt perfect."

Lees hier ook waarom Johan Timmermans het Uitvoerend Comité van de voetbalbond hypocriet vindt.

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.