Voormalig KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans spreekt voor het eerst: "Wie in het Uitvoerend Comité zou een blanco strafregister hebben?"

05 januari 2019 11:10

De gevolgen van operatie 'Propere Handen' blijven nazinderen. Zo is Johan Timmermans én geen voorzitter van KV Mechelen én geen vertegenwoordiger van de Pro League in het Uitvoerend Co­mité van de voetbalbond meer. Voor het eerst komt hij zelf aan het woord.

Ex-voorzitter Johan Timmermans is momenteel wel nog mee met KV Mechelen op winterstage en sprak daar met Het Nieuwsblad. Eerst en vooral over zijn verloren plaats in het Uitvoerend Co­mité.

"Ikzelf en Moeskroen-CEO Allaerts moesten eruit. Maar ik vind dat de bond met twee maten en twee gewichten werkte", zegt Timmermans. "Het gerecht is niet alleen bij KV Mechelen 'binnengevallen', maar ook nog bij een zevental andere clubs waarvan ook vertegenwoordigers in het Uitvoerend Comité zetelen. En ik ben inderdaad ondervraagd, maar tot op heden niet in verdenking gesteld."

Timmermans heeft het duidelijk nog niet verteerd. "Het is niet mijn stijl om naar rechtbanken te stappen om af te dwingen dat dit juridisch kant noch wal raakt. Ik vraag me af op welke basis de KBVB zich stoelt? Als ze katholieker willen zijn dan de paus, moet men maar eens het strafregister opvragen van iedereen die in het Uitvoerend Comité zetelt. Dan zullen we eens zien wie een blanco strafregister heeft."

Of het gaat om een tijdelijke stap opzij? "Allaerts en ikzelf werden vervangen door Michaël Verschueren van Anderlecht en Philippe Bormans van Union SG. Wanneer er geen persoonlijke verwijten meer zijn, is het de bedoeling dat we onze plaats weer innemen", aldus Johan Timmermans.

1e klasse B \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.