Eddy Snelders analyseert transfers Antwerp: "Samen met Haroun de scharnier van dit elftal, tot mijn grote verbazing houdt hij stand"

06 januari 2019 14:41

Antwerp doet het méér dan behoorlijk dit seizoen en lijkt zonder ongelukken op weg naar een ticket voor play-off 1. Met dank aan enkele geslaagde transfers, vindt ook analist Eddy Snelders.

Vorig jaar miste Antwerp play-off 1, maar dit seizoen zijn ze in Deurne wel goed op weg om bij de eerste 6 te eindigen. "Antwerp heeft zijn huiswerk heel goed gemaakt", zegt Snelders bij Sporza. "Er is heel doordacht ingekocht op de zwakke punten. Antwerp was bij zijn rentree in eerste vooral gestoeld op duelkracht en fysiek vermogen en heel weinig op finesse en technisch vernuft."

"Ze beseften dat vorig seizoen al en hebben dat proberen bij te passen in de wintermercato, maar dat is mislukt. Daardoor hebben ze vorig jaar Play-off I niet gehaald. In het tussenseizoen is daar dus op gehamerd."

De 32-jarige Lior Refaelov is één van de uitblinkers dit seizoen. "Ik had niet verwacht dat hij het zo lang op een constant niveau zou uitzingen. Bij Club kende hij toch hoogtes en laagtes, maar op de Bosuil vormt hij de verrassing. Met zijn leeftijd vroeg ik me af of hij in dat kader zou passen, met dat strakke fysieke regime van Bölöni. Maar met Haroun is hij de scharnier van dit elftal. Tot mijn grote verbazing houdt hij stand."

Rechtsachter

Transfers vindt Snelders niet noodzakelijk, al mag er wel iets bij op de rechtsachter. "Antwerp zou alleen maar een speler moeten kopen die uit de lucht valt. Een type Edmilson, iemand die iets extra's kan brengen bij een ploeg."

"Antwerp heeft qua dubbele bezetting zijn huiswerk in juli en augustus gemaakt, al is de rechtsback misschien een pijnpunt. Opare en Buta kunnen me niet helemaal overtuigen. Een Juklerod aan de rechterkant zou welkom zijn. Maar de kern is goed in evenwicht en er is goed over nagedacht", besluit Snelders. 

Bart Vandenbussche

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.