Mignolet reageert op zijn statuut als tweede doelman: "Daarom kan ik het aanvaarden en begrijpen"

06 januari 2019 19:47

Simon Mignolet moet het doen met af en toe een bekermatch. Voor de rest van de tijd staat Alisson Becker tussen de palen bij Liverpool. Op de website van de Reds reageerde onze nationale nummer 2 nu op die situatie.

Mignolet kan de situatie blijkbaar aanvaarden. "Natuurlijk is het niet makkelijk, zeker mentaal niet. Het is niet iets waar je bewust voor kiest, maar de ploeg doet het op dit moment zo goed, ik probeer gewoon zo goed mogelijk te helpen. Ik weet dat ik klaar moet zijn wanneer de ploeg me nodig heeft. Ik werk elke dag op training."

En hij ziet ook wat Alisson doet. "Ik kom achter Alisson in de pikorde. Hij is dan ook een heel goede doelman, bij de top 5 in de wereld, misschien zelfs wel de beste ter wereld. Daarom kan ik het aanvaarden en begrijpen. We werken beiden heel hard. Ik kan van hem leren, maar hij ook van mij."

"Waarom Alisson zo goed is? Hij heeft veel talent en veel dingen komen natuurlijk bij hem. Hij moet niet echt nadenken. Dat maakt het zo eenvoudig voor hem. Hij is de nummer 1 bij Brazilië, voor Ederson van Manchester City. Dat zegt ook al veel."

Johan Walckiers

Liverpool FC \\ Wolverhampton
 
 
Reacties.