Duiventil op Schiervelde: KSV Roeselare moet op zoek naar zesde (!) trainer sinds start van vorig seizoen

09 januari 2019 18:36

Verrassing in 1B: KSV Roeselare moet na het plotse vertrek van Nano Rivas Alvaro op zoek naar een nieuwe T1. Dat zal al de zesde (!) worden sinds de start van vorig seizoen. Hier is een overzichtje van de duiventil op Schiervelde.

Arnauld Mercier

6 matchen: 3W-1G-2V

De Fransman Arnauld Mercier was meer dan een jaar actief bij Roeselare, maar moest opkrassen toen de ploeg twee keer na elkaar verloor met vier doelpunten verschil. Heel onlangs werd hij aangesteld als sportief directeur van Seraing. Het begin van de trainerscarroussel.

Tom Colpaert

4 matchen: 1W-0G-3V

Toenmalige assistent Tom Colpaert nam over met de hoop om definitief te mogen aanblijven, maar na vier matchen besloot het bestuur toch voor iemand anders te kiezen. Tegenwoordig is Colpaert aan de slag als één van de teammanagers bij RSC Anderlecht.

Dennis Van Wijk

14 matchen: 5W-4G-5V

De definitieve opvolger was Dennis Van Wijk. Hij begon op 1 oktober en tegen de winterstop was hij alweer weg. De Nederlandse coach ging vervolgens aan de slag bij KV Mechelen, waarmee hij terug in 1B belandde. Nu zit hij zonder club.

Jordi Condom

26 matchen: 7W-9G-10V

Condom hield het uiteindelijk nog het langst uit. De Spanjaard maakte de overgang tussen beide seizoenen mee en stond bijna heel 2018 aan het roer, tot hij in november na een 1 op 18 de laan werd uitgestuurd.

Nano Rivas Alvaro

6 matchen: 2W-2G-2V

Zijn opvolger was een landgenoot: 'Nano'. Maar toen kwam dinsdagavond het onverwachte nieuws dat die inging op een aanbieding om onder "één van de beste Spaanse coaches te werken". Hij verlaat de club met onmiddelijke ingang. (lees hier meer)

???

En nu? T2 David Colpaert en de andere stafleden nemen voorlopig over, maar de zoektocht naar trainer nummer zes is al volop aan de gang. Zaterdag hervat Roeselare de competitie al tegen Beerschot Wilrijk.

1e klasse B \\ Roeselare
 
 
 
Reacties.