Guardiola laat zich uit over de toekomst van Vincent Kompany

09 januari 2019 08:10

Vincent Kompany speelt al sinds 2008 bij Manchester City en momenteel wordt er bij de club gepraat over een verlengd verblijf. De Rode Duivel zou voor een nieuw contract moeten inleveren en nu moeit ook trainer Pep Guardiola zich met de debatten.

"De contractverlenging van Kompany is een issue", zei Manchester City-trainer Pep Guardiola. "Als het aan mij ligt blijft hij. Kompany is hier nu al elf jaar en hij is onze kapitein." Tegen Liverpool droeg hij de aanvoerdersband en bewees hij de waarde voor zijn team.

"Hij heeft een enorme persoonlijkheid en de laatste wedstrijden heeft hij nog maar eens laten zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Als ik dan toch een minpunt mag noemen dan zijn het zijn blessures."

Wat er nog 'mis' is met de Rode Duivel is zijn speelgelegenheid. Vroeger stond zijn naam altijd als eerste op het wedstrijdblad, terwijl hij nu vaker tevreden moet zijn met een plaatsje op de invallersbank. Minder wedstrijden, dus ook een lager loon. Dat is tenminste toch wat City wilt.

Manchester City
 
 
 
Reacties.