Spelers Tubeke zijn onzekerheid beu en leggen club deadline op, wat zijn de mogelijk gevolgen?


Foto: © photonews 10 januari 2019 16:45

Bij Tubeke is het momenteel hommeles. De rode lantaarn van eerste klasse B zit niet alleen sportief in vieze papieren, maar vaart momenteel ook door heel wat financiële woelwatertjes.

De spelers, staf en personeel van Tubeke zijn namelijk al twee maanden niet meer uitbetaald. De club zit tevens nog met een transferverbod opgescheept omdat het de licentievoorwaarden niet gerespecteerd heeft. 

De reden voor de wanbetalingen zijn alsnog onduidelijk. De Zuid-Koreaanse eigenaar van Tubeke, Chankoo Shim, zou eind deze maand meer uitleg komen verschaffen. Sommige spelers zijn het echter beu en trokken naar de vakbond voor Belgische voetballers, Sporta. 

Deadline binnen twee weken

"We hebben begrepen dat de eigenaar van de club de situatie gaat oplossen, maar wanneer weten we niet", zegt Dirk De Vos van Sporta aan Sporza. "We hebben een brief geschreven aan de club en Tubeke heeft nu twee weken om te reageren. Als het probleem nog hetzelfde is, gaan we ons informeren bij de Pro League voor verdere stappen."

Gevolgen

De gevolgen voor de club uit eerste klasse B kunnen dan ook rampzalig zijn. De spelers kunnen hun vrijheid gaan aanvragen aan de FIFA, waardoor er een leegloop kan volgen. Indien de eigenaar effectief beslist om met geen geld over de brug te komen, dreigt zelfs het faillisement.  Met de rechtszaak die KV Mechelen nog boven het hoofd hangt in de Operatie Propere Handen zou dit opnieuw een grote klap zijn voor 1B. 

Het ziet er dus naar uit dat Tubeke zowel sportief als extrasportief een zwaar seizoen tegemoet gaat. Zondag trekken 'Les Sangs er Or' dus in bijzonder moeilijke omstandigheden naar Leuven. 

1e klasse B \\ Tubeke
 
 
 
Reacties.