? ? Het einde van de Kleine Generaal: meer dan 100 assists in Jupiler Pro League, altijd geknokt voor respect en de ploeg


Foto: © photonews 10 januari 2019 16:23

Het is nu ook officieel: Franck Berrier stopt als voetballer en gaat aan de slag in de scoutingcel van KV Mechelen. Een hartkwaal heeft een te vroeg einde gemaakt aan een mooie carrière voor de Franse middenvelder.

Nieuwe onderzoeken hebben het duidelijk gemaakt: slecht nieuws voor Franck Berrier, die negatief advies kreeg om nog aan topsport te doen. Het risico zou met zijn hartkwaal te groot zijn en dus moet de 34-jarige Franse middenvelder een einde maken aan een rijkgevulde carrière.

De Kleine Generaal kwam in 2008 bij Zulte Waregem terecht, na een goed seizoen bij Cannes. Hij werd er meteen op handen gedragen en versierde er na twee jaar een knappe transfer naar Standard, waar hij echter nooit het niveau terugvond van bij Essevee.

Hij keerde terug naar Zulte Waregem, speelde er enkele belangrijke wedstrijden om de club in eerste klasse te houden én speelde in het seizoen daarna een dijk van een jaar (met ook 14 goals), waardoor hij negende werd in de strijd om de Gouden Schoen 2012 én Zulte Waregem ei zo na kampioen werd.

Eind augustus 2013 nam hij afscheid van de Gaverbeek met een doelpunt in de laatste minuut tegen Anderlecht, de kapitaalsinjectie van Marc Coucke bracht hem naar de Kustboys van KV Oostende. Daar beleefde hij enkele moeilijke momenten, maar ook hoogtepunten.

Meer dan 100 assists

De carrière van Berrier samenvatten? Dat is niet makkelijk. De ervaren Fransman oogde vaak nukkig op een veld en niet echt aanspreekbaar, maar bij interviews had hij wel altijd het hart op de tong en eerlijkheid sierde hem vaak - zo ook zijn laatste interview bij Essevee, toen hij voor zijn laatste match tegen Anderlecht al aankondigde te zullen vertrekken.

Een laatste avontuur en een eventuele titel met KV Mechelen in 1B? Het was hem net als andere voorvechters Tim Matthys en Onur Kaya hard gegund, maar een hartkwaal zorgde dus voor een abrupt einde. Zijn cijfers spreken nochtans voor zich.

Jupiler Pro League \\ 1e klasse B \\ Standard \\ Zulte Waregem \\ KV Oostende \\ KV Mechelen
 
 
 
Reacties.