Waasland-Beveren vreest geen sancties in Operatie Propere Handen en duidt aan waar het nog versterking nodig heeft

10 januari 2019 17:25

Waasland-Beveren pakte een mooie 9 op 12 en heeft daardoor weer wat ademruimte gekregen in de degradatiestrijd. Sportief mag het dan voor de wind gaan, maar het onderzoek in Operatie Propere Handen hangt nog altijd als het zwaard van Damocles boven hun hoofd.

Bij de Waaslanders blijven ze echter wel hopen op een positieve afloop en hebben ze er een goed oog in: "Ik denk niet dat de club iets te verwijten valt", zegt communicatieverantwoordelijke De Jonghe aan Sporza

'Geen degradatiegevaar'

"Volgens onze informatie mogen we ervan overtuigd zijn dat er geen degradatiegevaar is. Er moeten al verschillende bestuursleden op een hele negatieve manier betrokken zijn om de club een sanctie op te leggen."

"Ook de Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft mensen van Waasland-Beveren en KV Mechelen ondervraagd.  Maar geen enkele speler heeft iets gemerkt van wanpraktijken. We blijven er dus van overtuigd dat we er niets mee te maken hebben."

Zoektocht naar spits

Sportief is de club even uit de zorgen, al wordt het nog een lange strijd tegen de degradatie. Dat beseft De Jonghe ook: "We zijn nog op zoek naar een spits. De deal met Cyriel Dessers was bijna rond, maar hij heeft een zware blessure opgelopen. Nu zoeken we een alternatief."

Jupiler Pro League \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.