? Veel oefenwedstrijden vandaag: Anderlecht buigt achterstand om, Genk houdt Schalke in bedwang en zeges voor Charleroi en Moeskroen

11 januari 2019 14:25

Hoe doet jouw favoriete ploeg het op winterstage? Vrijdag komen er maar liefst tien eersteklassers in actie: Veel clubs uit eerste klasse spelen vandaag een oefenpot op winterstage: STVV, Club Brugge, Anderlecht, Lokeren, Cercle Brugge, Antwerp, Standard, Genk, Moeskroen en Charleroi.

Sint-Truiden - Hoffenheim

De Kanaries zijn met 2-5 kopje onder gegaan tegen Hoffenheim, de huidige nummer zeven in de Duitse Bundesliga. Bezus scoorde de 1-2 in de eerste helft, Kamada tekende voor de 2-4 in de tweede helft.

Club Brugge - PSV

Belgisch landskampioen Club Brugge treft de landskampioen van onze Noorderburen op stage. De wedstrijd is live te volgen op de facebookpagina van blauw-zwart.

PSV won de partij met 1-2. Piroe en Pereiro brachten de Nederlanders met op voorsprong, Vanaken milderde na een prachtige solo. Bekijk het op de video vanaf minuut 46.

Anderlecht - Hoffenheim

Hoffenheim draait een dubbele shift op oefenstage. Ze spelen tegen Sint-Truiden én Anderlecht. Bij Anderlecht startte Kara op de bank. Volg de wedstrijd hier LIVE.

Paars-wit boog een achterstand nog om in 3-2 winst. De goals van Anderlecht kwamen van Dimata (miste ook nog een strafschop) en Gerkens. Bakkali scoorde het winnende doelpunt.

Lokeren - Hearts

Lokeren pakte de zegen tegen het Schotse Hearts na een vroeg doelpunt van Jovanovic. Verder werd er niet meer gescoord. Diaby moest geblesseerd, maar de schade lijkt mee te vallen. Jovanovic scoorde in de vorige oefenpot van de Waaslanders ook al twee keer.

Cercle Brugge - Stuttgart

De Vereniging moest in de tweede helft twee goals slikken van voormalig Duits international Mario Gomez, maar vocht daarna mooi terug. De Belder en Bongiovanni zetten de bordjes weer in evenwicht. Daar bleef het ook bij.

Moeskroen - Nürnberg

Beide team zitten in eigen land in hetzelfde degradatieschuitje, alleen staat de Duitse hekkensluiter er slechter voor. Benson opende de score in de eerste helft en Leye verdubbelde die in de tweede. Kubo (ex-Gent) legde de 2-1 eindstand vast.

Genk - Schalke 04

De Limburgers sluiten hun stage af met een gelijkspel. Dewaest bracht de Belgische competitieleider met het hoofd op voorsprong en Uth maakte gelijk voor de Duitsers. Trossard zorgde met een beauty in zijn gekende stijl voor de 2-1: naar rechts kappen en de bal in de verste hoek draaien. Schöpf scoorde de enige goal in de tweede helft. (2-2)

Charleroi - Sankt-Pauli

De Duitsers kwamen op voorsprong via Meier. De partij duurde 4x30 minuten en in het derde kwart schoot Zehir de 0-2 voorbij Riou. In het laatste kwart zorgde Perbet voor de gelijke stand en twee minuten later legde Ilaimaharitra de eindstand vast: 3-2.