De Witte reageert op de kritiek en kondigt komst derde transfer aan

11 januari 2019 16:10

AA Gent deed het dit seizoen nog niet goed. Er vertrokken te veel sterkhouders en de inkomende transfers bleken ondermaats. Voorzitter Ivan De Witte reageert.

Zo hebben de Buffalo's vooral op de flanken wat kwaliteit verloren. "Dat kun je inderdaad beweren, maar ik denk dat de prestaties van Dompé echt wel in stijgende lijn zitten", aldus De Witte bij Sporza. "En Limbombe, dat is een specifieke persoonlijkheid, zal ik maar zeggen. Maar we zijn bezig met een derde wintertransfer en we concentreren ons op een aanvaller die op meerdere posities uit de voeten kan.”

Dat AA Gent afgerekend werd op de transfers, vond de voorzitter van Gent kort door de bocht. "Ten eerste worden wij in tegenstelling tot de meeste andere topclubs niet financieel ondersteund door een vermogende eigenaar. Net als Genk moeten wij het doen met eigen middelen en zijn wij afhankelijk van inkomsten van transfers. We kunnen dus niet makkelijk topspelers houden, want anders dreigt de club weer in een situatie zoals vroeger te verzeilen."

Heinwee

Ook het vertrek van Hein Vanhaezebrouck is nog recent. "Daarnaast was er inderdaad een zeer goeie klik met Hein. Hij paste bij ons, en heeft met de middelen die hij had zeer goed werk geleverd. Ik ben ervan overtuigd dat die klik tussen coach en club heel belangrijk is, en daar hebben we nu veel aandacht aan besteed."

Jupiler Pro League \\ KAA Gent
 
 
 
Reacties.