Denswil openhartig: "Kon Ajax verlaten voor veel meer geld, maar koos toch voor Club" & "Ik WhatsApp nog regelmatig met Preud'homme"

11 januari 2019 17:32

Vier jaar geleden verkoos Stefano Denswil Club Brugge boven enkele andere clubs. De voormalige centrale verdediger van Ajax legt uit waarom.

"Ik had op dat moment diverse opties", legt Stefano Denswil uit bij het Nederlandse ELF voetbal. “Bijvoorbeeld ook clubs waar ik meer kon verdienen dan hier, maar voor mij primeert het sportieve aspect boven het financiële. Club Brugge stond op dat moment bovenaan in de competitie, dus de kans op Champions League het jaar daarop was groot. En bovendien bleef ik zo dicht bij m’n familie.”

Maar ook de trainer die toen op Jan Breydel aan de slag was speelde een belangrijke rol in de transfer. “Michel Preud'homme was er trainer en hij toonde van in het begin veel vertrouwen in mij. Die goede band is nooit meer verdwenen. Toen hij anderhalf jaar geleden naar Standard Luik vertrok, bleven we contact houden. Via WhatsApp wensen we elkaar bijvoorbeeld succes.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.