De Bilde neemt Vanhaezebrouck weinig kwalijk: "Op papier is er geen betere trainer voor Anderlecht"

11 januari 2019 10:57

Fred Rutten krijgt de moeilijke opdracht om dit Anderlecht opnieuw op de rails te krijgen, iets waar Hein Vanhaezebrouck niet in geslaagd is. Anderlecht-legende en analist Gilles De Bilde neemt hem echter niet veel kwalijk.

"Ik neem hem weinig kwalijk", aldus De Bilde in een interview aan Het Laatste Nieuws. "Geen enkele andere trainer in België heeft de voorbije tien jaar een ploeg, AA Gent dus, zó een sympathieke, herkenbare identiteit gegeven als Hein. Op papier is geen betere trainer denkbaar om Anderlecht Anderlecht te laten zijn."

De kwaliteit was echter ondermaats, al is dat excuus niet zaligmakend. "Die mens heeft van alles geprobeerd met de middelen die er zijn. Wat je hem wél mag verwijten, zijn die schandelijke 5-0 in Brugge, de 0-3 tegen Union, de 2-1 op Cercle, 1-0 in Trnava... Oké, Hein had niet het materiaal om het voetbal te brengen waar hij voor staat, maar dan nóg mag je nooit zó diep vallen."

Gaan vragen aan Hein om te spelen zoals Weiler deed, dat heeft ook geen zin -Gilles De Bilde

"Op de duur was er geen voetbal meer, geen bezieling, geen agressiviteit. En gaan vragen aan Hein om te spelen zoals Weiler deed, heeft ook geen zin. Dan is het beter om ermee op te houden. Het was niet om aan te zien, maar ja, dan nog liever dát met een prijs dan én geen voetbal kunnen brengen én geen prijzen pakken. 't Is cynisch om te zeggen, maar ik moet toegeven: 'Chapeau, Weiler'."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.