Anderlecht geeft tekst en uitleg bij nieuwe samenwerking Bayat


Foto: © photonews 12 januari 2019 08:39

Anderlecht wilde na operatie Propere Handen schoon ship maken met de verdachte makelaars, maar onlangs moest het toch opnieuw rond de tafel zitten met Mogi Bayat.

Dat lijkt opmerkelijk, maar er waren wel degelijk enkele omwegen. “Onze politiek is duidelijk”, aldus general manager Michael Verschueren in Het Laatste Nieuws. “Als een zaakwaarnemer mij wil zien, moet hij eerst een afspraak maken en dan ontmoeten we elkaar buiten het hotel. Dat is niet omdat sommige makelaars nu een slechte naam hebben, maar we willen gewoon rust rond onze ploeg.”

Pas in laatste instantie betrok Nantes Mogi Bayat erbij -Michael Verschueren

Vooral na geruchten rond een terugkeer van Bayat in het dossier Kara, is dat belangrijk. “Dat is niet waar. Een tijd geleden las ik in Het Nieuwsblad dat Nantes Kara wilde terugsturen, waarna ik contact opnam met de speler. Kara bevestigde mij dat hij niet gelukkig was en via zijn makelaar - mijnheer Gilly, welteverstaan - hebben we onderhandeld over een comeback. Pas in laatste instantie betrok Nantes Mogi Bayat erbij."

"Bayat heeft blijkbaar een goeie relatie met hun voorzitter Waldemar ­Kita en vertegenwoordigde de Franse club. Daarom konden we niet anders dan samenzitten, maar we zijn neutraal gebleven. Want laat me duidelijk zijn: Anderlecht doet geen zaken meer met zaakwaarnemers die in verdenking zijn gesteld. Alleen als een andere partij ons verplicht om met die mensen te onderhandelen, doen we dat.”

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.