Ratten voeren druk op KV Mechelen op, Noubissi en Vanzeir knallen Beerschot Wilrijk voorbij Roeselare

12 januari 2019 21:56

Beerschot Wilrijk heeft de eerste opdracht van 2019 tot een goed einde gebracht. De Antwerpenaren gingen met 1-2 winnen op bezoek bij Roeselare.

Op Schiervelde was naast de nieuwe coach vooral de basisplaats voor Gino Van Kessel groot nieuws. Na een lange blessure kwam hij eindelijk nog eens aan de aftrap. Hij toonde meteen zijn kunnen, al stond hij er grotendeels alleen voor in de aanval van Roeselare. De Smet sloot in de beginminuten nog bij, maar toen Beerschot Wilrijk na een halfuur begon te voetballen, was het alle hens aan dek.

Vanzeir en Noubissi bekronen sterk kwartier

Het duurde even eer de motor van de Antwerpenaars aansloeg, maar in het slotkwartier van de eerste helft ging het niveau met een ruk de hoogte in. Vanzeir kreeg een prachtbal van Noubissi, ging voorbij de doelman en legde het leer koelbloedig in doel. Voor de rust kreeg Tissoudali nog een mooi balletje tot bij Noubissi en de spits werd beloond voor zijn goeie match met een schuiver onder de uitgekomen Biebauw.

Bij de rust stond het 0-2 en daar mocht Roeselare tevreden om zijn. Zowel Van Hyfte als Tissoudali misten elk nog een niet te missen kans. Toch had het er alle schijn van dat de partij bij de rust al gespeeld was. Toen de bezoekers ook beter uit de kleedkamer kwamen, leek het helemaal over en out.

Ondanks het overwicht van de bezoekers kwam de thuisploeg toch nog opzetten. Uitgerekend Camargo -die een dramatische pot speelde net als de voltallige verdediging van Roeselare- knalde een vrije trap mooi in de rechterhoek. Beerschot Wilrijk begon plots te twijfelen, maar Roeselare kon daar amper van profiteren.

Prychynenko en Van den Bergh werkten achterin alles weg en ook invallers Godwin en Kargbo konden het gaatje maar niet vinden. Toen die laatste met een omhaal in extra tijd dan toch leek te scoren, ranselde Vanhamel de bal nog uti zijn kooi met een magistrale redding. Beerschot Wilrijk houdt met de zege de druk hoog op KV Mechelen, dat zondag naar Union moet.