De grove borstel van Coucke: bijna petitie voor chef-kok, wet-Renault weten te omzeilen

12 januari 2019 19:39

Het was een komen, maar vooral een gaan in 2018 bij het instituut RSC Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck werd ontslagen, maar in alle andere geledingen van de club werd er ook fel op ingehakt.

Hoeveel ontslagen er in totaal zijn gevallen? Dat is bijzonder moeilijk te tellen, want naast de diverse bestuurlijke en sportieve niveaus werd er ook binnenskamers her en der bezuinigd op bureaujobs en veiligheidspersoneel.

Maar met Hein Vanhaezebrouck als coach en verder ronkende namen als Herman Van Holsbeeck, Robert Steeman van de vrouwenploeg, kinesist Jochen De Coene en verder ook onder andere chef-kok Olav Landuyt, enkele advocaten, mensen uit de sociale cel en vele namen uit de administratie ging het wel hard.

Wet-Renault

Opmerkelijk daarbij is dat er nooit veel volk in dezelfde maand vertrok, maar dat een en ander werd gespreid in de tijd. Op die manier kon het – volgens Sport/Voetbalmagazine – de wet-Renault omzeilen die gaat over collectief ontslag.

Om de kok in dienst te houden na 17 jaar trouwe dienst hadden de spelers zelfs bijna een petitie ingediend, weet ook nog het magazine. Het toont aan dat er op Neerpede wel heel wat is veranderd in 2018.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.