Systeem en aanpak Rutten liggen Anderlecht-back wel: "Hij praat veel"


Foto: © photonews 12 januari 2019 17:16

Met Fred Rutten moet Anderlecht opnieuw naar boven kunnen kijken. In een oefenwedstrijd tegen Hoffenheim liep het alvast goed, dat zag ook Elias Cobbaut.

"We hebben gedomineerd tegen Hoffenheim. We speelden een goeie wedstrijd met veel balbezit", aldus de back in een reactie aan Sporza. "Met vier spelers achterin ging het heel goed. Maar eigenlijk maakt dat niet veel verschil voor mij. Ik probeer mij altijd aan te passen aan de speelstijl van de coach."

Ook zijn manier van werken slaat aan. "Ik hou wel van de aangename aanpak van Rutten. Hij is heel sociaal en praat veel. Dat heb ik als speler nodig. Hij heeft al met iedereen gepraat en vraagt hoe we ons voelen. Iedereen heeft zijn hart kunnen luchten. Het is voor iedereen een moeilijke en zware periode geweest."

Het kan alleen maar beter gaan nu -Elias Cobbaut

Een periode die Cobbaut deels moest missen door blessure. "Ik voelde vooral veel frustratie omdat ik de ploeg niet kon helpen. Ik ben dan ook heel blij dat ik terug ben. Het kan alleen maar beter gaan nu. Ik heb er alle vertrouwen in dat we het seizoen nog tot een goed einde kunnen brengen. In de play-offs kan alles natuurlijk. De titel wil ik dan ook nog niet opgeven. We moeten blijven vechten."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.