Verlost van zijn etiket: hoe Siebe Schrijvers bij Racing Genk 6 jaar lang beschouwd werd als de man van de toekomst en bij Club na vier maanden potten breekt

12 januari 2019 20:19

Onlangs gaf Siebe Schrijvers in een interview nog te kennen dat het op was tussen Racing Genk en hem, dat het hem goed deed dat hij er weg ging. Als een druk die van zijn schouders viel en dat is ook duidelijk te merken aan zijn statistieken.

Als jonge knaap van 16 maakte Siebe Schrijvers zijn debuut voor Racing Genk in de Jupiler Pro League. In de laatste wedstrijd van play-off 1 mocht hij na de rust Benji De Ceulaer komen vervangen. Het werd toen 1-0 voor tegenstander… Club Brugge.

Schrijvers behoorde tot een gouden generatie en de druk op hem was toen ook groot. Jong, een Rode Duivel (bij de beloften) én man van de streek. Alle Genk-fans waren dol op hem en de verwachtingen lagen erg hoog. Het jaar erna zat hij al vaker in de wedstrijdselectie, maar het was pas in het seizoen 2014-15 dat hij eerste invaller of basispion werd.

Spelen deed hij dus vaker, maar de goals volgden niet. Hier en daar wel eens een treffer, maar echt straffe statistieken kon hij niet voorleggen. Vervolgens mocht hij bij Waasland-Beveren wat ervaring gaan opdoen, en dat loonde. Hij speelde elke week 90 minuten.

In 2017-18 kreeg hij altijd zijn kans, maar opnieuw volgden de doelpunten niet. Slechts vijf keer deed hij de netten trillen in een seizoen waar hij bijna alles speelde. Zijn laatste goal van dat seizoen dateerde van 30 september 2017.

Club Brugge telde in de zomer van 2018 dus drie miljoen neer voor een spits die al acht maanden droog stond. Toch wel een risico van de twee partijen. Club kocht een spits zonder goals en Schrijvers trok naar de landskampioen die nog wel wat spitsen had rondlopen.

Maar het risico bleek de moeite waard. Tegen KV Kortrijk mocht de Limburger voor het eerst in de basis starten en hij bedankte meteen voor het vertrouwen met een goal. Sindsdien is de trein van Schrijvers vertrokken en zit hij na 19 wedstrijden aan 8 goals en 1 assist. Of 1 goal om de 132 minuten.

Nu is het aan de nog steeds maar 22-jarige aanvaller met al meer dan zes jaar eerste klasse-ervaring om die lijn door te trekken.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
 
Reacties.