Kums ziet het zitten onder Rutten: "Zolang het mogelijk is, gaan we voor de titel"


Foto: © photonews 12 januari 2019 15:51

Anderlecht kon zijn eerste wedstrijd onder nieuwbakken coach Fred Rutten gisteren winnend afsluiten. Tegen Hoffenheim werd het op stage in Spanje 3-2 voor paars-wit. Sven Kums geeft een eerste indruk van de nieuwe coach.

"Elke coach heeft zo zijn eigen aanpak. Dat zal ook in de komende weken blijken. Hij haalt vooral aan dat we in onszelf moeten blijven geloven, moeten blijven voetballen en fouten moeten durven te maken. Rutten is een warme en aangename man. We zullen hem de komende weken nog beter leren kennen", aldus Kums bij Sporza.

Hij koos meteen ook voor een nieuwe tactiek. "Bij Hein Vanhaezebrouck speelden we in een ander systeem. Hij wilde vooral 3-5-2, tegen Hoffenheim speelden we in een 4-3-3." Maar wat kan er nog voor dit paars-wit na de winterstop? "Iedereen is er zich van bewust dat de eerste helft van het seizoen onvoldoende was. We zijn dan ook gretig om te tonen dat het beter kan."

Titeldroom

"Zolang het mogelijk is, gaan we voor de titel. Dat moet altijd het doel zijn van Anderlecht. De eerste wedstrijd op Gent wordt meteen een goede test. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar we hopen toch een goed resultaat neer te zetten."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.