? Manchester United pakt 18 op 18 tegen Tottenham door miraculeuze clean sheet van De Gea

13 januari 2019 19:23

De United-Belgen hebben het gehaald van de Spurs-Belgen. Met het enige doelpunt in een 0-1 zege lijkt Rashford op het eerste gezicht de matchwinnaar, maar de échte onbetwiste MVP is doelman David De Gea.

Het doelpunt viel een minuut voor het rustsignaal: Pogba - nogmaals enorm sterk - stuurde Rashford op weg en legde de 0-1 overhoeks binnen.

Tottenham kwam furieus uit de kleedkamer en drukte United nadien een hele tweede helft met de rug tegen de muur, maar één man liet zich simpelweg niet passeren: David De Gea. De Spaanse doelman hield maar liefst 11 schoten tussen de palen tegen en stuntte uiteindelijk ook met een clean sheet.

Wat de Belgen betreft: Vertonghen was terug fit en vormde samen met Alderweireld het centrale duo van Tottenham. Lukaku viel twintig minuten voor tijd in. Dembélé en Fellaini stonden niet op het wedstrijdblad.

Nóg straf: Solskjaer is bij deze de enige coach ooit die met 18 op 18 start bij Manchester United.