5 oplossingen voor Ivan Leko die nog maar één fitte centrale verdediger heeft


Foto: © photonews 14 januari 2019 13:12

Ivan Leko kampt met kopzorgen. Een maand geleden had hij geen flankverdediger meer om op te stellen, nu moet hij het met slechts één fitte centrale verdediger doen. Hoe gaat de Kroaat dat oplossen?

Even terugkeren naar ongeveer een maand geleden. Diatta, Vlietinck, Mata, Cools, Dennis en noem maar op. Iedereen die bij Club Brugge nog maar in aanmerking kwam om als flankverdediger te worden opgesteld was onbeschikbaar. Nu zit Ivan Leko met een gelijkaardig probleem, maar dan centraal in zijn defensie.

De enige centrale verdediger van Club Brugge die 100% fit is, dat is Saulo Decarli. Daar kan Leko dus al op rekenen. Op wie de Kroaat al zeker geen beroep kan doen is Mitrovic. Die is nog zeker acht weken buiten strijd. Mechele (schouder), Poulain (adductoren) en Denswil (spierproblemen) zijn allemaal onzeker.

Maar met slechts één verdediger zal Ivan Leko het tegen Charleroi niet doen. Maar wat zijn dan de mogelijkheden?

Oplossing  1:

Met vier achterin gaan spelen is sowieso een optie. Dan heb je nog maar één extra centrale verdediger nodig en dat is alleszins al beter dan twee.

Oplossing 2:

De markt opgaan. Club heeft geluk dat het dit probleem aantreft tijdens de wintermercato. Een verdediger bijhalen is dus altijd een optie. Maar dan loopt blauw-zwart wel het risico dat de nieuwkomer zich nog moet aanpassen of meteen enkele ongelukkige wedstijden speelt en in diskrediet geraakt.

Oplossing 3:

Toch lichtgeblesseerden spelen. Leko weet natuurlijk wat hij aan Mechele, Pouain en Denswil heeft. Maar ook dat houdt gevaren in. Nu toch een basisplekje geven aan één of twee van deze verdedigers kan natuurlijk een langere blessure teweegbrengen. En bij Charleroi weten ze natuurlijk ook wie ze moeten viseren.

Oplossing 4:

Omscholen. Dat is misschien de verkeerde woordkeuze, maar Leko zou sommige spelers wel tijdelijk centraal in de defensie kunnen posteren. Tegen PSV zette hij Cools daar, maar dat was niet meteen een voltreffer. Misschien kan hij Vormer, Nakamba, Rits of Amrabat naar achteren schuiven. Er is overigens nog een week om aan die positie te wennen.

Oplossing 5:

De jeugd. Wie weet tovert Leko wel een jeugdspeler van Club uit zijn hoed. Maar dat lijkt vrij onwaarschijnlijk, want geen enkele centrale verdediger uit de jeugd was mee op winterstage.

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.