Hoe gaat Rutten zijn 4-3-3 invullen? Wij deden al een poging

14 januari 2019 19:31

Op basis van de stage van Anderlecht kunnen er al een paar conclusies getrokken worden. In ieder geval gaat Fred Rutten in een 4-3-3 aan de match tegen AA Gent beginnen. Maar hoe gaat hij die invullen? Wij doen al een berekende poging... Op de flanken wordt het interessant.

Verdediging

Dat Didillon in doel zal staan, mag duidelijk zijn. Wat er voor hem gaat staan, is een groter vraagteken. In principe kiest Rutten voor een echte rechtsback en heeft Appiah - weer helemaal in beeld - dus een streepje voor op Saelemaekers. Het is ook wat Belhocine deed in de match tegen Waasland-Beveren.

Aangezien Bornauw het grootste deel van de stage moest overslaan met een blessure lijkt er een duo Kara-Sanneh in de maak. Kara werd teruggehaald omwille van zijn leiderscapaciteiten en die zullen ze nodig hebben achteraan. 

De imposante verschijning van de Senegalees dwingt ook respect af bij de tegenstanders. Lawrence is naast hem ook nog een optie. Dat Cobbaut geen echte linksachter is, lijkt geen probleem te worden. Obradovic wordt als optie achter de hand gehouden.

Middenveld

Als iedereen fit is op het middenveld lijken de keuzes daar op twee plaatsen wel vast te liggen: Kums en Trebel - die laatste is twijfelachtig en wordt mogelijk vervangen door Kayembe - zijn zekerheden. Voor de derde plaats is het kiezen tussen Morioka, Gerkens en Kayembe. 

Aanval

Vooraan zal Dimata altijd de eerste keuze zijn, met Santini als back up. Voor de plaatsen op de flanken liggen Amuzu en Najar in pole position. Saief en Bakkali zullen dus ook mogen knokken voor hun plaats. 

Onze vermoedelijke elf: Didillon - Appiah, Kara, Sanneh, Cobbaut - Kums, Kayembe (als Trebel niet fit is), Gerkens - Amuzu, Dimata, Najar

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.