Binnenkort lopen er twee topspitsen rond aan de Gaverbeek: "Op zijn minst nog tot het einde van dit seizoen"

14 januari 2019 16:36

Eddy Cordier, de CEO van Zulte Waregem, is blij met de komst van Idrissa Sylla. Daarnaast wil hij ook die andere topspits, Hamdi Harbaoui, maar wat graag aan de Gaverbeek houden.

Hamdi Harbaoui kan bij het Turkse Demirspor een veelvoud van zijn huidige salaris gaan verdienen. “Er is inderdaad intersse uit Turkije”, gaf Eddy Cordier toe in Sport/Voetbalmagazine. “Maar we kunnen onze topschutter in de huidige situatie gewoonweg niet laten gaan.”

De Tunesische aanvaller legde er dit seizoen al elf in het mandje en won vorig jaar de Gouden Stier – een andere naam voor het topschuttersklassement.

“Voor iedereen binnen de club is het behoud nu prioriteit. We weten dat Hamdi er ook zo over denkt én dat hij wil blijven. Toch zeker tot aan het einde van dit seizoen. Deze week zitten we rond tafel om concrete afspraken te maken over wat daarna kan gebeuren.” Want met Sylla is er een andere spits met een reputatie gearriveerd bij Essevee.

“We spraken al in november met Sylla. Zijn contract liep over een half jaar af en hij wilde zelf terugkeren. Door een transfer in januari kon QPR nog iets recupereren op de transfersom die het aan Anderelcht betaalde. De financiële inspanning wordt dit seizoen gedaan, maar zo hebben we al wel een spits vast voor volgend seizoen.”

Maar tot het einde van het seizoen lopen er dus nog twee toppers in de aanvalslinie van Essevee. “Francky Dury zal wel uitmaken hoe Sylla en Harbaoui als complementair duo eventueel kunnen samenspelen. Sylla is op zijn sterkst met de rug naar doel en Harbaoui is de man voor in de box.”

Hannes Van Gael

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.