Red Devils ontketend: de positieve effecten van de trainerswissel bij Man United

14 januari 2019 19:12

Sinds het vertrek van José Mourinho bij Manchester United verloren de 'Red Devils' niet een keer. Van een positief effect na een trainerswissel gesproken! Maar het zijn niet alleen de resultaten die beter zijn, ook het spel zelf.

Aanvallend werd Manchester United plots veel productiever onder Ole Gunnar Solskjaer. Op Cardiff legden zijn troepen er vijf in het mandje, gevolgd door drie goals tegen Huddersfield, vier tegen Bournemouth en twee tegen Newcastle. Op Tottenham werd er maar een keer raak getroffen. Vijf competitiewedstrijden ver en vijftien goals, goed voor een gemiddelde van drie per match.

Toegegeven, tussen de vijf wedstijden onder de Noor zat er maar een topmatch bij, maar het zijn ook de namen van de doelpuntenmakers die opvallen. Lukaku is in de competitie al even niet meer gestart en het is nu Marcus Rashford die de netten moet doen trillen. En dat doet hij met succes. Hij heeft er na de trainerswissel al meer gescoord dan ervoor.

Ook Pogba is weer helemaal aan het opleven bij de ‘Mancunians’. Terwijl hij bij de Portugees zelfs niet altijd in de basis stond zit hij nu al aan vier goals en vier assists. De recordaankoop van Man United lijkt wel bevrijd sinds het ontslag van de ‘Special One’.

Defensief

Na driemaal één tegengoal wist het elftal van Solskjaer nu ook al in twee opeenvolgende wedstrijden - Newcastle uit en Tottenham uit - de nul te houden. Oké, tegen Tottenham was daar wel een geniale De Gea voor nodig, maar voor de personeelswijziging was de verdediging allesbehalve secuur. Ze slikten 29 tegendoelpunten op 17 partijen.

En onder Mourinho zat United aan twee clean sheets in zeventien partijen: tegen Burnley (0-2) en tegen Crystal Palace (0-0). Misschien is de stabiliteit daar wel de reden voor. De Noor voerde nog maar een wissel door in zijn defensie. Ashley Young en Luke Shaw zijn de vaste backs van de Noor en centraal kiest hij voor het duo Lindelöf-Jones of Lindelöf Bailly.

Alles lijkt nu wel in de plooi te vallen voor Manchester United en met de zege tegen Tottenham komen ze op gelijke hoogte met Arsenal en naderen ze tot op zes punten van Chelsea en een plaatsje in de top 6.

De stand:

{INSERT_RANKING}

Hannes Van Gael

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.