Topfavoriet Bolat ziet zelf één grote concurrent voor 'Doelman van het Jaar'

14 januari 2019 09:32

De Gouden Schoen is niet alleen de Gouden Schoen, want woensdagavond wordt ook de trofee uitgereikt voor de Doelman van het Jaar. De onbetwiste topfavoriet om Lovre Kalinic op te volgen is Antwerp-goalie Sinan Bolat. "2018 was mijn beste jaar"

Bolat hield 14 clean sheets in het voorbije jaar, niemand doet beter. "Ik denk dat ik een heel jaar lang constant op een redelijk niveau stond te keepen. Misschien hadden er een paar clean sheets meer kunnen bij zijn, maar ik mag al heel blij zijn met dit aantal", reageert hijzelf bij Het Laatste Nieuws.

En de mooiste? "Als ik er één moment moet uitkiezen, dan ga ik voor die penaltyredding in Gent. Het gevoel dat je echt een punt pakt voor je team, dat is bijzonder."

Zegezeker is Bolat echter nog niet, want één concurrent springt hem direct te binnen. "Ochoa is ook aan een sterk jaar bezig. Hij zal er dichtbij zijn. Een fantastische lijnkeeper die naam en faam maakte in Europa," aldus Bolat.

"Maar toch zie ik zelf net iets liever Didillon of Van Crombrugge aan het werk. Zij keepen met meer lef en durven de bal ver komen halen. Dat is ook meer mijn manier van spelen", besluit de doelman.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
Reacties.