Waarom ontbrak revelatie uit 1B dit weekend op wedstrijdblad en mogen Belgische topclubs dromen van zijn komst?

14 januari 2019 23:12

Union moest het tegen KV Mechelen stellen zonder de geschorste Niakaté, maar ook van Percy Tau geen spoor in het Dudenpark. Waar was de Zuid-Afrikaanse groeibriljant?

Geen Percy Tau op het wedstrijdblad, want de Zuid-Afrikaanse aanvaller was simpelweg nog niet in het land. Hij zat dit weekend nog vast in Zuid-Afrika.

"Wat het precies is? Iets met zijn visum heb ik gehoord", klonk het bij Kevin Kis na de wedstrijd tegen KV Mechelen. "We hebben laten zien dat we ook zonder Niakaté en Tau een goede ploeg hebben die kan wedijveren met de beste, maar het wordt natuurlijk wel een versterking als zij er nog bij zijn de komende weken."

Visum

Tau wordt dit seizoen door Brigthon & Hove Albion uitgeleend aan Union, dat net als de Engelse club eigendom is van Tony Bloom. In Engeland werd al meermaals gepolst naar de komst van Tau, maar voorlopig heeft hij nog geen geldig werkvisum.

Een transfer naar Engeland is dus nog niet aan de orde. De huidige visumproblemen duiden wat dat betreft aan dat het zeker niet makkelijk zal worden voor Tau om ooit in Engeland te raken. Dat is misschien goed nieuws voor de topclubs in België: RSC Anderlecht liet een paar maanden geleden al zijn oog vallen op de Zuid-Afrikaan, Club Brugge was vorige zomer al geïnteresseerd. 

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Union SG \\ Brighton
 
 
Reacties.