Pozuelo onthult wat - of beter wie - uiteindelijk de doorslag gaf om te blijven bij Racing Genk

17 januari 2019 07:43

De kogel is door de kerk: Alejandro Pozuelo verkiest het sportieve succes bij Genk boven het financiële succes in het Midden-Oosten. "Ik kreeg het niet over mijn hart", zegt de Spaanse spelmaker.

De officiële mededeling van Genk kwam woensdagmiddag, maar wanneer had hij zelf beslist? "Dinsdagavond laat. Toen heb ik een laatste keer overlegd met mijn vrouw en de rest van mijn familie", vertelt Pozuelo aan Het Nieuwsblad. "Meteen daarna heb ik Dimitri de Condé (TD van Genk, nvdr.) een berichtje gestuurd. Dat hij niet meer moest stressen en rustig kon gaan slapen."

Familieman Pozuelo

Los van sportief of financieel succes was het uiteindelijk het familiale aspect dat de doorslag gaf. "Het advies van mijn vrouw woog het zwaarst. Zij heeft me altijd al gesteund en raadde me aan te blijven."

"Mijn vrouw zei me dat ik de ploeg aan de titel moest proberen te helpen. Genk heeft veel voor ons gedaan en ze weet dat ik hier gelukkig ben. Daarom heeft ze me overtuigd",zegt hij. "Net zoals mijn vader, die me van in het begin heeft aangeraden om te blijven. Hij is heel blij dat ik zijn raad heb opgevolgd", aldus Pozuelo.

Yannick Lambrecht

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ STVV
 
 
Reacties.