Verschueren liep transfer Zulj bijna mis en wil nog twee versterkingen


Foto: © photonews 17 januari 2019 06:00

Anderlecht heeft zijn nieuwe aanvallende middenvelder beet, maar daarmee is de wintermercato nog niet voorbij. Michael Verschueren heeft niet de makkelijkste taak om in januari sterke spelers te vinden, maar heeft er toch goeie hoop op.

Peter Zulj is de eerste offensieve versterking. "Hij komt niet uit Salzburg of Wenen, maar het was wel de beste speler van Oostenrijk. Een echte creatieveling", aldus Verschueren. "Hij geeft assists en scoort doelpunten. En hij heeft ritme, hij kan snel meedoen. We volgen hem al drie-vier weken intensief en onze scouts al twee maanden."

Bijna liepen ze hem echter mis. "Hij werd al aangebracht begin vorige week op de stage, maar toen hebben we gezegd dat we pas op het einde van de week beslisten. Toen hebben we beslist hem te nemen en belde ik zijn manager. Maar die zei dat ik te laat was, want hij was al vertrokken voor medische testen bij Empoli. Ik besefte dat ik iets moest doen en ik heb het geluk gehad nog met de speler te kunnen praten. Die wou echt naar Sporting komen in plaats van te spelen tegen degradatie in Italië. Daarna was het in 48 uur rond."

Als er nieuwe spelers komen, moeten anderen beseffen dat het moeilijk wordt

Verschueren gaat nog wel spannende dagen tegemoet, want met één transfer gaat de achterban niet tevreden zijn. In het offensieve compartiment mag er nog meer dan één bij. "Een aanvaller hebben we nog nodig ja. De laatste transfer? Misschien de voorlaatste. Ik ben nog bezig met verschillende dossiers en als er nog een opportuniteit is, ga ik het doen. Vertrekkers? Als er nieuwe spelers komen, moeten er anderen beseffen dat het moeilijk wordt om speeltijd te krijgen."

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
 
Reacties.