Update 11 puntenplan: "Nieuwe Bondsprocureur en investeren in arbitrage en vrouwenvoetbal"


Foto: © photonews 17 januari 2019 17:01

De KBVB heeft een tijdje geleden een plan van elf punten opgesteld en voorziet voetbalvolgend België regelmatig van een update. Donderdag 17 januari was het weer zover.

Op een zitting midden december heeft het Uitvoerend Comité een nieuwe Bondsprocureur aangesteld. “De KBVB heeft het genoegen Kris Wagner als nieuwe Bondsprocureur aan te kondigen”, luidde het donderdag in een communiqué van de KBVB.

“In mijn hoedanigheid van Bondsprocureur zal ik er elke dag naar streven om begripvol te zijn waar het kan en onbuigzaam waar het moet om een kader te scheppen waarin ons voetbal kan floreren”, aldus de nieuwbakken bondsprocureur.

Verder investeren

De KBVB boekte in 2018 een winst van meer dan acht miljoen euro en deed in het persbericht uit de doeken wat het met die middelen zal doen. “We willen de KBVB verder professionaliseren in projecten zoals arbitrage, de digitalisering van de KBVB, de versterking van onze disciplinaire instanties, de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, de omkadering van de nationale ploegen en de modernisering van de infrastructuur.”

Voorts zijn er ook nog enkele andere nieuwigheden. Een bestuursmandaat mag nog maar twee keer vernieuwd worden (maximale zittingstijd is dus 12 jaar) en in de tienkoppige Raad van Bestuur moet minstens één vrouw zitten.

 
 
 
Reacties.