KBVB maakt mooie winst, maar rekent voor volgend jaar al op verlies van 3,8 miljoen


Foto: © photonews 17 januari 2019 18:47

De KBVB kwam vandaag met een update over het 11stappenplan van CEO Peter Bossaert. Daarin werd ook vermeld dat de Belgische voetbalbond aan het jaar 2018 zo'n 8 miljoen euro winst zal overhouden. Maar dat geld zal niet lang op de rekening blijven staan.

"Het Uitvoerend Comité heeft unaniem de budgetten 2019 goedgekeurd. De KBVB verwacht in 2018 een uitstekend financieel resultaat neer te zetten van om en bij de +8mio € (het resultaat van het WK 2018 inbegrepen). Er werd unaniem ingestemd met het belangrijke principe om dit uitstekende resultaat te herinvesteren in de toekomst van ons voetbal en in de uitvoering van het 11-puntenplan", klinkt het.

"Daarmee wordt de nodige budgettaire ruimte gecreëerd voor investeringen in de verdere professionalisering van de KBVB en in noodzakelijke projecten als arbitrage, de digitalisering van de KBVB, de versterking van onze disciplinaire instanties, de verdere ontwikkeling van het vrouwenvoetbal, de omkadering van de nationale ploegen en de modernisering van de infrastructuur."

"Als gevolg hiervan is het Uitvoerend Comité, in een jaar zonder inkomsten uit grote tornooien, akkoord gegaan met een negatief resultaat voor 2019 van ongeveer 3,8mio €."

  •  
Jupiler Pro League \\ België
 
 
 
Reacties.