De vloek van de Gouden Schoen? Geen issue voor Vanaken: "Andere verwachtingen, zelfde doelstellingen"

17 januari 2019 20:41

Hans Vanaken moet in de voorbije 48 uur wel voor een recordaantal interviews en selfies getekend hebben. Hij hield de Gouden Schoen voor het derde jaar op rij in Brugge en sprak ook daar de pers en alle medewerkers toe. Met een terug- en een vooruitblik.

"Dit is de bekroning van een fantastisch jaar met veel mooie momenten", zei Hans Vanaken. "De Profvoetballer van het Jaar was hiervoor de mooiste individuele prijs en het kampioenschap was toch het mooiste moment. De tweede keer op drie jaar, maar daar wen je nooit aan. Een titel is het allermooiste."

Maar ook 'de vloek van de Gouden Schoen', waardoor voorgangers Izquierdo en Vormer eveneens getroffen werden, kwam ter sprake. "Extra druk? De verwachtingen zijn misschien anders, maar de doelstellingen blijven hetzelfde. Ik blijf zelf gewoon volle gas geven op het veld."

"Ik besef wel dat het moeilijk zal zijn om nóg beter te doen. Nog beslissender zijn, dan kan ik het voorbije jaar in 2019 evenaren of zelfs beter doen. Moeilijk, maar ik ga mijn uiterste best doen", aldus Vanaken.

Een stuk taart met zijn naam erop ging nog snel binnen, maar dan moesten de prijzenpakkers van Club Brugge alweer de knop omdraaien. Snel van kleren wisselen en zweten op het trainingsveld...

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.