Leko glundert: "Respect voor de andere teams, maar dit jaar was van Club Brugge"


Foto: © photonews 17 januari 2019 13:10

Ivan Leko kreeg voor het sterke 2018 van Club Brugge de trofee voor Coach van het Jaar op het Gala van de Gouden Schoen. Hij was achteraf dan ook enorm tevreden.

“Dit was inderdaad een Brugse avond, maar dat is gewoon ook verdiend”, aldus Ivan Leko na de uitreiking van de Gouden Schoen. “Ons 2018 was fantastisch met de titel, supercup en fenomenale Champions League-campagne. Met veel respect voor de andere teams, maar dit was het jaar van Club Brugge.”

Ivan Leko werd ook geëerd met de trofee voor Coach van het Jaar. “Dit is een beloning voor het fantastische voetbal dat we gebracht hebben. Bovendien hebben de spelers individueel progressie gemaakt. Dit zal zorgen voor nog meer motivatie om nog beter te doen in de toekomst.”

De progressie van Hans maakt me als coach enorm trots -Ivan Leko

Niet alles aan 2018 was echter rozengeur en maneschijn, zo bracht Leko een nacht in de cel door in kader van het voetbalschandaal. “Je hebt fantastische moment en ook mindere momenten, maar het belangrijkste is de manier waarop je opnieuw opstaat.” Uiteraard was hij ook in de wolken met de Gouden Schoen voor zijn pupil Hans Vanaken.

“Ik ben ook enorm blij voor Hans Vanaken. Als je ziet wat voor een progressie hij opnieuw maakte, hij is de meest beslissende speler in de hele Belgische competitie. Dat maakt je als coach enorm trots. Het moeilijkste komt nu nog voor Hans, de bevestiging. Met zijn kwaliteiten kan hij nog bepalender worden. Hem nog een jaar houden? Dat zou de mooiste zomertransfer zijn die we kunnen doen.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.