José Mourinho spreekt voor het eerst sinds zijn ontslag bij Manchester United: "Ik hoor en blijf aan de top"

17 januari 2019 22:14

Daar is 'The Special One'! Een maand na zijn ontslag bij Manchester United maakte José Mourinho zijn eerste publieke optreden als analist voor beIN Sports. De Portugese topcoach verdedigde zich na alle kritiek en sprak ook over zijn toekomst.

Over zijn recente ontslag: "Soms geven we commentaar op iets dat we zien zonder te weten wat er achter de schermen gebeurt”, begon Mourinho voorzichtig. Voor zijn ontslagvergoeding moest hij immers een vertrouwelijkheidsclausule met de club afsluiten.

"Ik beschouw mijn tweede plaats met Man Utd één van de hoogtepunten uit mijn carrière. Je kunt denken dat ik gek ben, want ik heb 25 titels gewonnen en zeg nu dat een tweede plaats één van mijn beste prestaties is. Wel, ik blijf het toch zeggen. Want mensen weten niet wat er achter de schermen speelde."

Dé hamvraag werd ook gesteld: wat biedt de toekomst voor Mourinho? Alleszins geen pensioen. "Ik ben nog te jong. Ik zit al lang in het voetbal, maar binnen enkele weken word ik nog maar 56. Dat is te jong om te stoppen. Ik hoor in het topvoetbal thuis en dat is waar ik zal blijven", aldus Mourinho.

Yannick Lambrecht

Premier League \\ Manchester United
 
 
Reacties.