Mannaert wil Vanaken absoluut houden: "De vorige Gouden Schoen speelt hier ook nog"


Foto: © photonews 17 januari 2019 13:47

Voor het derde jaar op rij won een speler van Club Brugge de Gouden Schoen. Vincent Mannaert was uiteraard in de wolken en wil de laureaat absoluut langer in Brugge houden.

“Of het went? Verliezen went en gaat snel vervelen, maar winnen niet”, aldus Mannaert achteraf. “Het is mooi om vast te stellen dat we in vier categorieën de hoofdvogel afschieten. Het is een bevestiging van het feit dat iedereen het individueel én collectief uitstekend gedaan heeft.”

Vanaken mocht met de Gouden Schoen de zaal verlaten, dik verdiend, vond ook de manager van Club Brugge. “Hans Vanaken was in 2018 met voorsprong de beste speler in de Belgische competitie. Hij heeft een unieke combinatie van balvastheid, vista en scorend vermogen. Dat heeft zich ook vertaald in die kans bij de nationale ploeg.”

Voetballers als Hans doen dingen waar andere spelers zelfs nog niet aan durven denken -Vincent Mannaert

“Hij verrast mij regelmatig nog eens. Dat is ook het mooie aan dat type voetballers. Zij doen zaken waar andere spelers zelfs nog niet aan durven denken.” Vanaken koppelt dat frivole met een uitstekende mentaliteit. “Hij staat zeer nuchter in het leven en zijn carrièreplanning moet een voorbeeld zijn voor velen.”

De volgende stap, zeker na het winnen van de Gouden Schoen, dringt zich nu wel op. “De vorige winnaar zit nog altijd bij ons en we gaan er alles aan doen om deze nog wat langer in Brugge te houden. We hebben zijn contract nog maar in september verlengd, dat was een goeie beslissing. Hans is ook heel gelukkig in Brugge. Nu gaan we genieten en dan zien we wel wat er in de zomer gebeurt.”

Jupiler Pro League \\ Club Brugge
 
 
 
Reacties.